Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Discuss functionality of QuarkXPress 2015 (excluding Digital Publishing)
For Digital Publishing functionality please refer to forums in the "Digital Publishing" group.

Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Postby phenke » 24 Aug 2017, 00:54

Hello,

we have some problems using Type1 fonts on one particular PC.

They are installed correctly and also usable in other software (inDesign, LibreOffice, etc.)

In XPress text becomes invisible after choosing the font, although the font is previewed correctly in the font dropdown.
Maybe a Flash Player update is at fault since we were told to use a particular version. (which seemingly no longer can be installed on windows 10)
Unfortunately there are some automatic flashplayer updates from Microsoft for Windows 10 devices.
I will try to confirm this.

My question is, if anyone knows if flash is used to display Type 1 fonts in XPress or if there could be another issue.

Greetings
Philipp
phenke
 
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2015, 06:06
Location: Germany

Re: Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Postby phenke » 24 Aug 2017, 02:40

I just got a tip, that the issue is probably related to XPress not having sufficient permissions to read/write to the windows registry.
We will investigate this and share the findings later.

Greetings
Philipp
phenke
 
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2015, 06:06
Location: Germany

Re: Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Postby A Palaniappan (Quark) » 24 Aug 2017, 07:17

Hi,

Thank you for contacting Quark.

Kindly check for the 'atmlib.dll' in the system 32 folder is available. if not kindly download from internet and place.

Also, after installing the Type 1 PS fonts restart the machine once and verify.

Kindly download the QXP 2016 (v12) from below mentioned link and verify the Type 1 PS fonts are loading in QXP 2016 or not.

http://www.quark.com/Support/Downloads/ ... d=1&ftid=3

Thanks
A. Palaniappan
A Palaniappan (Quark)
Quarkian
Quarkian
 
Posts: 89
Joined: 31 Dec 1969, 19:00

Re: Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Postby phenke » 28 Aug 2017, 07:28

Thank you for replying. I checked your suggestions.

  • atmlib.dll is present
  • a restart does not fix the problem
  • XPress 2016 will display the fonts

I would really appreciate other suggestions since the problem is cropping up on more and more machines.
We will be updating our XPress to 2017 in september/october, but we need the Type 1 fonts to work in Xpress 2015 in the meantime.

Greetings
Philipp
phenke
 
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2015, 06:06
Location: Germany

Re: Type1 Fonts in XPress 2015 on Windows 10

Postby phenke » 29 Aug 2017, 02:18

Found an error in the windows event log...seems to happen everytime quark is launched.

<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2017-08-29T06:46:08.983926600Z" />
<EventRecordID>4588</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>XXXXX</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>QuarkXPress.exe</Data>
<Data>11.1.0.0</Data>
<Data>55e4c3e3</Data>
<Data>ntdll.dll</Data>
<Data>10.0.15063.447</Data>
<Data>a329d3a8</Data>
<Data>c0000374</Data>
<Data>00000000000f775f</Data>
<Data>1fb80</Data>
<Data>01d32090f35bf217</Data>
<Data>C:\Program Files\Quark\QuarkXPress 2015\QuarkXPress.exe</Data>
<Data>C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll</Data>
<Data>7c9cea4e-622d-432a-8f27-7907b7481ddd</Data>
<Data />
<Data />
</EventData>
</Event>
phenke
 
Posts: 7
Joined: 05 Jan 2015, 06:06
Location: Germany


Return to QuarkXPress 2015: General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron